Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Fas’ın başkenti Rabat’ta, Fransız Enstitüsü tarafından Fas Krallığı Milli Kütüphanesi’nde düzenlenen geceye binlerce kişi katıldı. Felsefe etrafında, konferanslar, tartışma seansları, müzik dinletileri ve gösteriler düzenlendi.

Fas Kültür Bakanı Mohamed Amine Sbihi ile Fransız Büyükelçisi Jean-François Girault’nun açılış programında hazır bulunduğu gecede, toplam 35 akademisyen, filozof, sosyolog, yazar, araştırmacı, siyaset bilimci ve gazeteci konuşmacı olarak katıldı.

Geceye katılan Faslı yazar Moha Souag, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Çok sayıda felsefecinin davet edilip katıldığı bir gece bu. Bir çok çalışma atölyesi düzenleniyor. Faslı, Fransız ve diğer ülkelerden gelen katılımcılar 30 dakika boyunca dersler veriyor. Herkes istediği konuyu takip edip istediği derse katılabiliyor." dedi.

Gecede "ideoloji, inanç, şiddet, doğa, insan, ilerleme, geçmişten gelen miras ve çağdaşlık" gibi konular üzerine, Arapça ve Fransızca konuşma ve dersler düzenlendi. Yer bulamayan çok sayıda izleyici ise konferansları ayakta izledi.

Her biri yüzlerce kişiden oluşan çok sayıda grup, filozofik konularda ve alanlarda tartışma, konuşma, gösteri ve müzikleri izledi ve dinledi.

Özellikle üniversite ve lise öğrencilerine yönelik tartışma programları, konferanslar ve müzik dinletileri katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Ayrıca, gecede Aritoteles, Platon, Descartes, Spinoza, Kant, Rousseau, Nietzsche ve İbn-i Sina gibi dünyaca ünlü filozofların kitapları sergilendi ve satıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Filozoflar Gecesi’ne geçen yıl, büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 9 binden fazla kişi katılmıştı.

Editör: TE Bilisim