TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Fildişi Sahili, ülkede yıllardır yardım faaliyetinde bulunan Kimse Yok Mu derneğine 'yardımlarınızı artırın' çağrısında bulundu.

Ekonomik başkent Abidjan’ın iki büyük belediyesi Cocody ve Port-Bouët yetkilileri, Kimse Yok Mu'nun faaliyetlerinden övgüyle bahsetti.

Fildişi Sahili’nin fakir ailelerin de yaşadığı 447 bin nüfusu Cocody Belediyesi Sosyal Yardımlar Müdüresi Madam Kaiba, 2013 yılından bu yana kurban, Ramazan ve sel ve su baskınları gibi doğal afetlerde yaptığı yardımlardan dolayı Kimse yok mu'ya belediye adına teşekkür etti.

Kaiba şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz sene ülke genelinde yaşadığımız sel felaketinde kendilerinin bizlere yardım konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını biliyoruz. 2013 ve 2014 kurban bayramında toplamda 50'ye yakın büyük baş ile yaklaşık 2000 aileye et yardımında bulundular. Haziran'da yaşadığımız sel felaketinde içlerinde pirinç, yağ, tuz, makarna gibi temel ihtiyaç malzemesi bulunan yardımlar dağıttılar.”

Fildişi halkı adına yardımların artırılmasını isteyen Madam Kaiba, “Halkımıza yapmış olduğunuz yardımlar ortada ve önümüzde ki yıllarda bu yardımların daha fazla olmasını istiyoruz. Çünkü mahallesine elinde yardım paketiyle gelenleri gören ve yardım alamamış olan insanlar da yardım istiyor. Eğer yardımlarınız artarsa yardıma muhtaç insanları daha fazla mutlu ederiz. Belediye başkanı Sayın Mathias Aka N’Gouan adına Cocody ve Fildişi Sahili’nde yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Yardımlarınızın ve ortaklığımızın daha da artmasını istiyorum.” diye konuştu.

"YAPILANLARI ALKIŞLIYORUM"

Abidjan’nın sahil bölgesinde bulunan Port-Bouët belediyesi yetkilisi Juste Abognon da “Port-Bouët belediyesi genel sekreter asistanıyım. Belediye başkanımız tarafından Türkler ve Kimse Yok Mu'yla beraber çalışmak üzere görevlendirildim. Yaklaşık 3 yıldan beri sizler halkımıza bayramlarda et yardımında bulunuyorsunuz. Her yıl yüzlerce aileye yardımlarınızdan faydalanıyor. Ben bu yapılanları alkışlıyor, bu organizasyonun içerisinde bulunan biri olarak yardım ettiğiniz fakir halk adına kimse yok mu derneğine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Yardımların devam etmesini isteyen Abognon, "Bize yaptığınız yardımların devam etmesini istiyoruz çünkü yardımlarınız gerçek sahiplerine gidiyor. Eğer imkânınız varsa daha fazla ailenin faydalanması adına yardımlarınızı artırınız. Gelecek zamanda Port-Bouët halkına et ve gıda yardımlarınızın devam edeceğini umuyorum. Teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim