İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Filipinler’in en çok okunan "Philippine Daily Inquirer" gazetesindeki yazarlardan Randy David’den, Türkiye’de özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya destek geldi.

Kendisinin de 2006 yılında böyle bir olayın başına geldiğini ve tutuklandığını anlatan David, bu durumun basın özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğunu söyledi. Daha önce Türkiye’ye gittiğini orada bulunduğu sürece Zaman gazetesini de ziyaret ettiğini belirten David, kendisinin aynı zamanda iyi bir Today’s Zaman okuyucusu olduğunu söyledi.

“GAZETECİLER İÇİN DUA EDİYORUM”

Medya duayeni Randy David operasyondan duyduğu üzüntüyü ise şöyle dile getirdi: “Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü’ne devlet yetkilileri tarafından, İstanbul’da gözaltına alındığına dair üzücü bir haber duyduk. Medya sektörüne yapılan bütün saldırıların özgürlüğe karşı yapıldığına inanıyorum. Bundan dolayı Filipinler’de görev yapan bir gazeteci olarak Türkiye’deki meslektaşlarıma desteklerimizi iletmek istiyorum. Ülkelerindeki bu geçici türbülansın üstesinden geleceklerini umuyorum ve bunun için dua ediyorum.”

FİLİPİNLİ AMİRAL: “ZAMAN ve STV’YE YAPILANLARA ÇOK ÜZÜLDÜM”

Daha önce Türkiye’ye giden ve Zaman Gazetesi’ni ziyaret eden Filipinler Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli Amiral Joel Garcia ise operasyonla beraber medyanın baskıya uğradığını söyledi.

Amiral Garcia, demokratik gelişimlerin yaşandığı ve Avrupa Birliği üyeliğine de başvuran bir Türkiye’de hala bu tür olayların yaşanmasının çok üzücü olduğunu kaydetti. Türkiye ile ilgili medyayı da yakından takip eden Amiral Garcia, “Maalesef Zaman ve Samanyolu televizyonuna yapılanları görmek çok üzücü. Türk tarihinde medya bir tür baskıya uğradı.” dedi.

Zaman Gazetesi’ni Türkiye’nin en büyük gazetesi olarak gösteren Amiral Garcia, ülkedeki en çok okunan gazetenin böyle bir operasyona maruz kalmasını yanlış olduğunu belirtti. Amiral, hükümetin bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim