Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Müslüman Filipinliler Ulusal Konseyi Başkanı Hon. Mehal Sadain, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i makamında ziyaret etti.

Başkanı Görmez ziyaretten memnun kaldığını belirterek, “Ülkelerimiz uzak olabilir, ancak kalplerimiz yakındır. Çünkü İslam kardeşliği için mesafelerin hiçbir kıymeti ve önemi yoktur.” dedi. Farklı dünyalarda yaşayan Müslümanların zaman zaman birbirlerini ihmal ettiklerini ifade eden Başkan Görmez, “Sevgili Peygamberimiz, bizi bir vücudun organlarına benzetiyor. Dünyanın herhangi bir yerinde bir Müslüman’ın ayağına diken batıyorsa, dünyanın öbür ucundaki Müslüman’ın bundan rahatsızlık duyması gerekir. Son yıllarda Allah’a hamd olsun İslam dünyasında ve farklı dünyalarda yaşayan Müslümanlar arasındaki ilişkiler giderek artmaya başladı.” düşüncesini paylaştı.

FİLİPİNLER’DEKİ MÜSLÜMANLARLA İYİ İLİŞKİLER

Filipinler'deki Müslümanlarla ilişkilerin istenilen düzeye çıkması için bu ziyaretin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Görmez şöyle konuştu: "Çağımızın İslam anlayışları, ikiye ayrılıyor. Birincisi medeniyet üreten anlayış, diğeri ise medeniyet tüketen anlayış. Eğer bir anlayış, dini hayatla birlikte barış, kültür, edebiyat, sanat ve mimari üretiyorsa bu, medeniyet üreten bir din anlayışıdır. Eğer hayatın bütün bu veçhelerini geliştiremiyorsa, o takdirde sadece sorun üretiyor ve medeniyeti tüketiyor demektir. Bugün Orta Doğu’da Müslümanlar bu ikinci anlayışın sancılarını çekiyorlar. Medeniyet üretmeyen, medeniyet tüketen İslam anlayışı Batı’da da İslamofobi'yi körüklüyor. Bunun önlemi yasaklarla değil, bilgiyle, hikmetle, felsefeyle ve yüksek bir ahlakla alınabilir. Bilgi, kültür, sanat ve medeniyet üreterek sorunu önleyebiliriz. Onun için ilişkilerimizin önemi büyüktür.”

Filipinliler Ulusal Konseyi Başkanı Sadain ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim