Filistin’den 'Erdoğan gelmesin’ çıkışı. Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyareti öncesi İsrail gazetesinden bomba bir iddia geldi.

İsrail’in Mavi Marmara baskını konusunda özür dilemesi ve Gazze’ye yönelik ambargoyu kaldırma kararı almasının ardından Başbakan Erdoğan Gazze’ye en kısa zamanda gitmeyi planladığını açıklamıştı. Ancak İsrail’in Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre Filistin Yönetimi Başbakan Erdoğan’ın Gazze ziyaretine destek vermediklerini açıkladı.

Ramallah’tan adı açıklanmayan bir yetkilinin, “Filistin Yönetimi liderliği Türk hükümetini böyle bir ziyarete karşı olduğumuz konusunda bilgilendirdi. Çünkü böyle bir durum Filistinliler arasındaki bölünmeyi daha da derinleştirecektir”dediği iddia edildi.

Yetkilinin “Gazze Şeridi bağımsız bir Filistin devleti değil, Hamas da Filistinlilerin meşru temsilcisi değil”  ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Batı Şeria’da hakim olan Filistin Yönetimi daha önce de Katar Emiri ile Malezya Başbakanı’nın Gazze ziyaretlerine karşı çıkmış ancak iki lider de her türlü itiraza karşın ziyaretlerini gerçekleştirmişti.

Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı

Tunus Devlet Başkanı ise yine Ramallah’tan gelen tepkiler üzerine ziyaret planını geri çekmişti.

Editör: TE Bilisim