Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
2009 yılında Afganistan’da kışladan kaçmasının ardından Taliban bağlantılı Hakkani Örgütü tarafından rehin alınan, 2014 yılında tutuklu değişimi ile ülkesine geri dönen Amerikalı asker Bowe Bergdahl, müebbet hapis ile karşı karşıya.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, ABD’ye dönmesinin ardından hakkında soruştuma başlatılan Çavuş Bowe Bergdahl’ın 'firar etmek' ve 'düşman karşısında uygunsuz davranmak' suçlarından yargılanacağını duyurdu.

Amerikan yasalarına göre düşman karşısında uygunsuz davranmanın cezası ömür boyu hapse kadar çıkabiliyor. Firar etmenin en yüksek cezası ise 5 yıl. Uzmanlar Bergdahl’ın iki ayrı konuda da suçlu bulunmasının ihtimal dahilinde olduğunu ve bu sebeple Bergdahl’ın müebbet hapis cezası ile cezalandırılabileceğini ifade ediyor.

Yetkililer Bergdahl’ın önce ‘büyük jüri’ karşısına çıkacağını, jürinin suçlamaları haklı bulması halinde askeri mahkemeye sevk edileceğini dile getirdi.

Bergdahl, Mayıs 2014'te Guantanamo’daki 5 Taliban üyesi tutuklu karşılığında Hakkani Örgütü tarafından serbest bırakılmıştı.

Editör: TE Bilisim