Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Almanya'nın Bremen eyaletindeki terör uyarısı ve Paris ve Kopenhag’taki kanlı saldırılar sonrası Alman havaalanları yüksek alarmda. Buna rağmen Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung (FAS) muhabirinin herhangi bir engelle karşılaşmadan Frankfurt Havaalanı’nda (Fraport) uçakların bulunduğu bölgeye 10 dakika içinde girmeyi başarması, güvenlik konusunda soru işaretlerini oluşturdu.

FAS’e göre muhabirin kendi giysilerinin üzerine giydiği sarı süpermarket yeleği ile Fraport alanında yürürken hiçbir engelle karşılaşmadı. Gazete, muhabirin yürüdüğü sırada kimsenin durdurmaya veya kontrol etmeye çalışmadığına dikkat çekti.

Hafta içerisinde gerçekleşen olayda, muhabir birkaç parmaklığı engelsiz geçerek hava sahasına kadar girmeyi başarırken, yanında patlayıcı taşıyabilecek kadar büyük bir çanta da bulundurmuş. Muhabir, Google ve Bing haritalarının sunduğu görüntüler sayesinde “Cargo Nord City” bölgesinde bulunan 26. kapıda bir açığın olduğunu tespit etmiş. Arabasıyla bu kapının önünden üç kez geçmesine rağmen, kimse tarafından gözetlenmediğini görmüş. Sonunda arabasından inerek içeri giren muhabir, birçok parmaklığı fark edilmeden geçmeyi başarmış.

Belli bir süre sonra bir güvenlik görevlileri muhabiri durdurup, Lufthansa işçisi olup olmadığını sormuş. Muhabir ise ‘evet’ diyerek yoluna devam etmiş.

Fraport işletmesi havaalanında güvenlik sorunu olduğunu kabul etti. Bununla ilgili “acil inceleme” başlatılacağı belirtilirken, Fraport’a izinsiz giriş ve hırsızlığa karşı yüksek güvenlik önlemleri alınacağı ifade edildi. “İşletim alanlarından ilgili şirketler sorumlu” diyen Fraport, sorumlu şirketlerle ciddi bir şekilde sorunu gidermek için çalışacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim