Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Fransa ile Katar, 24 adet Rafael tipi savaş uçağı satışı konusunda anlaşmaya vardı.

Elysee Saray'ından yapılan açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani'nin telefonda görüştükleri kaydedildi. Açıklamada anlaşmanın 4 Mayıs'da Cumhurbaşkanı Hollande'ın da katılımıyla Doha'da imzalanacağı duyuruldu. Anlaşmanın tutarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Fransız medyası ise 36 savaş uçağını kapsayan anlaşmanın tutarının 6,3 milyar Euro olduğunu aktardı. Bunun 24'ünün kesin 12'sinin ise opsiyonel olduğu ifade edildi.

Fransa'nın Katar'a savaş uçağı satışı ile ilgili görüşmeler 2 yıldır devam ediyordu. Görüşmeler daha önce birçok kez kesintiye uğramıştı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da yapılan anlaşmanın Fransa sanayisi için memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Bu yeni ihracat başarısıyla Rafale savaş uçaklarının kalitesini kanıtladığını söyledi.

Fransa daha önce Mısır ve Hindistan ile de uçak satışı konusunda anlaşmaya varmıştı. Geçtiğimiz Şubat ayında Mısır'a 24 adet Rafale uçağı satan Fransa, Nisan ayında da Hindistan ile 36 Rafale tipi savaş uçağı konusunda anlaşmıştı. Fransa'nın, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Endenozya ve Kuveyt ile de uçak satışı konusundaki görüşmelerinin devam ettiği belirtiliyor. 2001 yılından beri Fransa Hava ve Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan uçaklarının satışı ile ilgili eski cumhurbaşkanları Jacques Chirac ve Nicolas Sarkozy'nin yaptığı görüşmeler ise sonuçsuz kalmıştı.

Fransa, Rafale savaş uçaklarını, Afganistan, Libya, Mali ve Irak’ta katıldığı operasyonlarda kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim