MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, yabancı yatırımcının güvenli ülkelere yatırım yapacağını, bankalara operasyon yapılan ülkelere yabancı yatırımcının yatırım yapmayacağını söyledi.

Devlet güvencesinde olan bir bankaya insanların makam ve mevkisi ne olursa olsun ima yoluyla bile yönlendirmede bulunamayacağını belirten Çayır, siyasi iktidarı, bir yılı aşkındır Bank Asya'ya karşı algı oluşturmaya yönelik çalışma yaptığını kaydetti. Başta ABD ve Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde sermaye kutsaldır ilkesinde hareketle o ülkelerin liderlerinin bankaların sermayeleri üzerine hiç açıklama yapamayacağını, bugüne kadarda yapanında olmadığını belirten Çayır, cezası çok yüksek olduğu için yapmayada cesaret edemeyeceklerini ifade etti.

Siyasi iktidarın, Bank Asya'nın mudilerinin paralarını çekmesi için bugüne kadar başta havuz medyası olmak üzere her türlü algı operasyonun yapıldığını vurgulayan Çayır, "Bank Asya'ya yapılan bu çirkin algı operasyonunu kınıyoruz. Bank Asya'ya yapılan bu hukuksuz algı operasyonunun faturasını ülke ekonomisine faturası çok yüksek olacaktır. Bankalarına operasyon yapılan bir ülkeye yabancı yatırımcı gelmeyecektir. Bu hukuksuz operasyona imza atan başta BDDK olmak üzere hepsi yargılanacaktır. Batı dünyası bankaya yatırılan parayı alın teri ve emek görüyor. Bunun içinde bankanın sermayesine yönelik her türlü açıklamayı yasaklıyor. Bizde de yasak. Siyasi iktidar suç işliyor. Onun için hükümet bir açıkkama yapamıyor. Bank Asya'ya polis eliyle operasyon yapılıyor, ekonomiden sorumlu devlet bakanı bir açıklama yapamıyor. Dünya bizi izliyor. BDDK suç işliyor. Bank Asya'ya yapılan zulmü kınamak için hesap açtıracağım." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim