Paris'te yerel yetkililer helal gıda satışı yapan bir süpermarketin domuz eti ve alkol satmaya başlamadıkları takdirde kapanmak zorunda kalacaklarını duyurdular.

Colombes'te bulunan The Good Price adlı mini-marketin mevcut konsepti ile kirayı ödeyemeyecek duruma gelmesi nedeni ile, eğer kapanmak istemiyorlarsa yakın zamanda herkese hitap eden gıda satışına yönelmek zorunda oldukları konusunda yerel yetkililer tarafından uyarıldılar.

Yerel bir işletme konumunda bulunan marketin domuz eti ve alkol satmamaları durumunda bulundukları bölgenin halkına hitap etmekte zorlandığı görülüyor.

Yardımcısı Jerome Besnard'ın The Telegraph'a verdiği röportajda, Colombes belediye başkanı Nicole Goueta'nın bizzat kendisinin marketi ziyaret ederek ürün yelpazelerine alkol ve helal olmayan et eklenmesi konusunda görüştü.

Geçtiğimiz yıl daha küçük bir süpermarketin yerine açılan helal gıda marketinde geçmişte satın alabildikleri ürünleri artık bulamıyor oluşları uzun zamandır yörede yaşayan halkın şikayetlerine sebep olduğunu belirten Besnard, sosyal bir karışımdan yana olduklarını, sadece Müslümanların yaşadıkları ya da Müslümanlardan arındırılmış bölgeler istemediklerini söylüyor.

Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?

Besnard aynı zamanda kasaba halkının geçmişte Koşer marketi açıldığında da aynı tepkiyi verdiklerini sözlerine ekliyor.

(Kaynak: Oda TV)

Editör: TE Bilisim