Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Fransa'da mahkeme, polislere karşı 'Allahuekber' diye bağıran iki kişiyi 'terörü övmek' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Fransa'nın güneyinde bulunan Nice şehrinde 18 Ocak'ta meydana gelen olayda bir grup, Paris'i kana bulayan terör saldırıları sonrası artan İslamofobiyi protesto eden eylem düzenledi. Polisin müdahalesi ile sona eren eylemde 3 kişi 'Allahuekber' diye bağırdığı için gözaltına alındı. Ayrıca polise hakaret eden bir kadın da yine gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Nice Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, hakaretten gözaltına alınan kadın 10 ay kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. Polislere yönelik Allahuekber diye bağıran 3 kişiden 2'si ise 'terörü övmek' suçundan1 yıl hapis cezası aldı. Daha önce Facebook'da açtığı, 'Filistin'in bize ihtiyacı var' başlıklı sitede, İslamofobiye ve siyonizme karşı milis gücü kurulması çağrısı yaptığı gereksiyle üçüncü kişiye ise 2 yıl hapis cezası verildi.

"CAMİDE KULLANILIRSA YASAL, EYLEMDE İSE SAVAŞI ÇAĞRIŞTIRIR"

Savcı iddianamesinde, "Allahuekber güzel bir kelime. Dini bir toplulukda, camide yada bir bayram sırasında kullanılması meşrudur. Ancak böyle bir eylem sırasında, barış söylemi değil savaş söylemidir. Bu terörü övme suçudur." ifadelerini yer verdi.

Terörü övmekle suçlanan 2 kişinin avukatı Sefen Guez Guez ise bilinçli olarak bir terör eylemini övmenin 'terörü övmek' suçu kapsamına gireceğini hatırlattı. Allahuekber ifadesinin bununla nasıl bir alakası olabileceği sorusunu yöneltti.

Davaya, Irkçılık ve Anti-Semitizm'e karşı Uluslararası Ligi (LICRA) ile Fransa'da Yahudi Kurumları Temsil Konseyi (CRIF) de müdahil omuştu.

Fransa'da 7 ve 9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen terör eylemleri sonrası terörü övmek suçundan yüzlerce soruşturma açılmıştı. 10 yaş altındaki çocukların terörü övmek suçundan sorguya çekilmesi ise tepkiye yol açmıştı.

Editör: TE Bilisim