İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Fransa’nın Alsace bölgesinde yer alan tarihi ve turistik şehri Colmar ile Azerbaycan’ın tarihi ve turistik şehri Şeki kardeş şehir oldu. İmzalar dün Colmar'da ev sahibi Belediye Başkanı Gilbert Meyer ve Şeki Valisi Elkhan Usubov tarafından atıldı. Törene Alsace Bölge Meclisi Başkanı Philippe Richert ve Azerbaycan’in Paris Büyükelçisi Elçin Amirbeyov da katıldı.

Colmar Belediye Başkanı Gilbert Meyer, Şeki ile kardeş şehir olmakla birlikte eğitim ve ekonomi alanlarında da işbirliği yapmayı planladıklarını söyledi. Şeki’de Fransızca yayınların olduğu bir kütüphane oluşturduklarını belirtti ve Colmar ve çevresindeki şehirlerde yaşayan insanların da Azerbaycan ve kültürünü tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi. Bunun için Colmar’da yarın açılacak Noel pazarında Şeki'yi tanıtmak için iki stant hazırlandı. Colmar’i ziyaret eden milyonlarca turist de böylece Şeki'yi tanıma imkanı bulacak.

Şeki valisi Elkhan Usubov ise Paris’teki katliamdan çok etkilendiklerini ve büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Konuşmasına, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifa dilekleri ile başlayan vali, Şeki ile Colmar arasında bir ok ortak nokta olduğuna değindi. Şeki’de bir kısmı UNESCO korumasında 84 mimari abide olduğu, 20 ülkeden 200 sanatçının katıldığı müzik festivallerinin düzenlendiği bilgisini verdi. Usubov, bu anlaşmanın kâğıt üzerinde kalan sembolik bir anlaşma olmaktan öte Azerbaycan ve Fransa arasındaki ilişkilere de öncülük etmesi dileğinde bulundu.

Editör: TE Bilisim