Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve hayat arkadaşı Daniela Schadt verdiği resepsiyonla devletin zirvesi ve vatandaşları bir araya getirdi. 16 eyaletten 60 vatandaşı cumhurbaşkanlığı sarayı Bellevue Sarayı'na çağıran Gauck’un davetlileri arasında sivil toplum kuruluşları ve çeşitli dinlerin temsilcileri de yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı sarayında geleneksel olarak düzenlenen resepsiyona Başbakan Angela Merkel ve kabinesi katıldı. Resepsiyona aarklı milletlerden ve dinlerden insanların da davet edilmesi, Gauck’un ‘Müslümanlar Almanya’nın bir parçasıdır’ sözünün arkasında durduğu şeklinde yorumlandı.

Davetliler arasında bulunan Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya, "Cumhurbaşkanının böyle bir toplantıya Müslüman temsilcilerini de davet etmesi toplumun her alanını kapsaması açısından güzel bir şey. Müslümanların da ve İslam'ın da Almanya’nın bir parçası olduğu gerçeğinin fiili bir altını çizmedir bu.” dedi.

Bremerhaven Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) Merkez Camii'nin gençlik faaliyetlerini yürüten Fatih Kurutlu ise Gauck’a üzerinde “Maşallah” yazan bir tablo hediye etti.

Almanya Alevi Toplumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mat ise yeni yıl resepsiyonunu farklı kültürlerin ve farklı inançların birbirlerini tanıması ve bir araya gelmesi açısından önemli bulduğunu belirterek, bunun Almanya için bir zenginlik olduğunu dile getirdi.

Resepsiyona ayrıca Türk toplumundan Rheinland-Pfalz eyaletinden Piyale Etgintoğrul ve Schleswig Holstein eyaletine bağlı Elmshorn’dan Yüksel Öznarin de katıldı.

Editör: TE Bilisim