Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen Avrupa-Türkiye Genç Liderler Konferansı’nda globalleşen dünyada gençlerin yeri ve sorumlulukları görüşüldü. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen gençlere seslenen alanlarındaki önemli isimler, gençliğe yapılacak yatırımın öneminden söz etti.

AP Türkiye Dostluk Grubu ve İsmail Ertuğ, Emine Bozkurt ve Metin Kazak gibi AP’deki Türk asıllı milletvekillerin öncülüğünde düzenlenen Avrupa-Türkiye Genç Liderler Konferansı’na yoğun katılım oldu. Türkiye, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Bulgaristan’dan gelen çok sayıda genç, Brüksel’deki AP binasında bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığ'nın düzenlediği konferansta konuşan Bakanlık Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, gençlere yatırımın dünya barışına katkı olduğunun altını çizdi. Hakyemez, Türkiye’de 0-24 yaş arasında 32 milyon kişinin olduğuna dikkat çekerek, "Bu rakam, Avrupa ve dünya için önemli bir değeri olduğunu düşünüyorum. Globalleşen dünyada gençlerin bilgi alış verişi, tanışıklığı çok önemli. Gençlere yapılan yatırım, dünya barışına katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu. Bakanlık olarak 1,5 yıl önce kurulmasından dolayı ‘genç’ bir bakanlık olduğunu kaydeden Müşavir Hakyemez, faaliyetlerinden söz etti. Çalışmalarında gönüllüğe özel önem atfettiklerini anlatan Hakyemez, bunun sadece devlet eliyle yapılmadığı, sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği içinde olduklarını söyledi. Gençlerin dünyadaki akranlarıyla ortak projelerde yer almalarını önemsediklerini de sözlerine ekledi.

"ORTAK YÖNLERİMİZ, FARKLARIMIZDAN DAHA FAZLA"

AP Hollanda Milletvekili Emine Bozkurt ise Türkiye'nin Dostları Grubu'nun bir üyesi olarak konferans için Hollanda'dan başarılı Türk asıllı öğrenci ve yeni mezun gençlerden oluşan bir grubu davet etti. Türkiye'deki gençler ile Avrupa Birliği´ndeki Türk kökenli gençler arasında bağ kurulmasını çok önemli bulan Bozkurt, bunun gençlerimizin geleceği ve Türkiye'nin AB üyelik süreci için ne kadar vazgeçilmez olduğunu her fırsatta dile getirdi. Kendi tecrübelerinden söz eden Bozkurt, "Ortak yönlerimiz, farklarımızdan daha çok." sözleri ile Avrupalılık üzerinde durdu. Kişilerin birçok kimliklerinin olabildiğini aktaran Bozkurt, Avrupalılığın kendi içinde birçok tanım ve kimliği barındırdığını kaydetti. "Siz gençlere bugün çok ihtiyacımız var, yarın daha da fazla olacak." diye seslenen AP Milletvekili Bozkurt, "Sizler böyle küreselleşen ve teknolojinin geliştiği bir dünyada yaşadığınız için çok şanslısınız. Hayallerinizin arkasından gitmekten kaçınmayın. İşçi ailesinin bir kızı olan ben, bakın bugün sizlerin karşısında AP milletvekili olarak bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ise bu kadar kalabalık genç grubunu AP çatısı altında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Liderliğin vasıflarından söz eden Yenel, liderliğin koşullara bağlı olduğunu aktardı. Liderlerin güvenilir ve izlenilen kişiler olduklarını anlatan Büyükelçi, örnek olarak Atatürk ve Churchill gibi tarihe mal olmuş kişilerden söz etti.

"AB, TÜRKİYE’NİN 50 YILLIK RÜYASI"

AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran ise gençlere yaptığı kısa konuşmasında Avrupa Birliği'nin Türkiye’nin 50 yıllık rüyası olduğunu söyledi. Demirkıran "Biz buraya üye olacağız. Türkiye olarak biz kendimiz Avrupalı hissediyoruz. Önümüze büyük engeller çıkartılıyor. Ama Türkiye bu engellerin üstesinden gelecek güçte." şeklinde konuşarak lider tanımlamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek gösterdi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Alojz Peterle ise Türk gençleri ile siyasetçilerden önce tanıştığını aktardıktan sonra gençlerin ülkelerin geleceğinde sorumluluk üstleneceğini, bu bağlamda genç liderlere çok ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

AP’de düzenlenen Avrupa-Türkiye Genç Liderler Konferansı öğleden sonra TUSKON Brüksel Temsilcisi Serdar Yeşilyurt, TOBB Brüksel Temsilcisi Bülent Bilgiç gibi alanlarında öne çıkan isimlerin sunumları ile devam etti.

Editör: TE Bilisim