Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
IŞİD'e karşı oluşturulan küresel koalisyonun Özel Temsilcisi Emekli General John Allen, Türk yetkililer ile koalisyon konusunda dostane ve zengin görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

General John Allen, Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nde düzenlenen, "IŞİD’e karşı yürütülen savaşın geleceği" adlı panelde konuştu. Allen, Türkiye’nin koalisyondaki yerine yönelik bir soru üzerine Türkiye’nin ABD’nin eski dostu ve yakın bir müttefiki olduğunu hatırlattı. Görevine başladığından bu yana Türk yetkililer ile bu yönde yaptıkları görüşmelerin 'yapıcı' olduğunu kaydeden Allen, "Türkiye’nin koalisyona dahiliyeti gelişmeye devam ediyor ve gelecek ile ilgili hala görüşmemiz gereken birkaç mesele var." şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmelerin dostane ve zengin olduğunu dile getiren Allen, 'Türkiye kaolisyonda ve hedeflerde kararlı. Ama hala görüşmemiz gereken farklı meseleler var. Burada detaylara girmeyeceğim.' ifadelerini kullandı. Allen Ankara’ya tekrar gitmeyi ve orada yapıcı görüşmeler yapmayı sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, IŞİD’e karşı Türkiye’nin ABD ile daha fazla işbirliği yapması konusunda iyimser olmadığını dile getirmişti. Geçtiğimiz hafta Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde düzenlenen oturumda konuşan Clapper, Türkiye'nin farklı öncelikleri ve çıkarları olduğunu düşündüğünü ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim