Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
 

15 Temmuz sonrası darbeci hainlere desteğini açıklayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert tepki gören ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, terör örgütlerine desteğini sürdürüyor.

Votel'in Suriye'ye yaptığı gizli ziyaretinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'li yöneticilerle görüştüğü ortaya çıktı. Ziyaret sonrası terör örgütü, Votel'in ziyaretinden sonra yeni zırhlı araçları teslim aldıklarını​ açıkladı.
Internet Haber Merkezi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, cuma günü Suriye'ye önceden açıklanmayan bir ziyaret yaptı.
Darbeden sonra 'müttefiklerimiz tutuklandı' şeklinde açıklama yapan CENTCOM Komutanı Votel, Kobani'ye giderek terör örgütü YPG'li yöneticilerle görüştü.

ABD Senatosu silahlı hizmetler komitesi başkanı McCain'den sonra, ABD Merkez Kuvvet Komutanı (CENTCOM) Joseph Votel de dün Kobane'ye gitti. Votel'in, PYD'li teröristlerle Rakka operasyonu ve silah yardımı konularını görüştüğü ortaya çıktı.

CENTCOM komutanı General Votel'in Kobani'de PKK'nın Suriye kolu YPG ile yaptığı görüşme sonrası, "Cougar MRAP" tipi zırhlıların YPG bölgesine sevkiyatı görüntülendi.

Terör örgütü PYD, Votel'in ziyaretinden sonra yeni zırhlı araçları teslim aldıklarını açıkladı.
Terörün en büyük destekçiliğini sürdüren ABD'nin Merkez Kuvvetler'in (CENTCOM) resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise terör örgütü PYD kamuflajlı Menbiç Askeri Konseyi'nin fotoğrafı paylaşıldı.

Joseph Votel'in, PYD'li teröristlerle Rakka operasyonu ve silah yardımı konularını görüştüğü ortaya çıktı. PYD'li terörist Telal Silo, "Joseph Votel bugün Rojava'da bizleri ziyaret etti. Yaptığımız görüşmede bizlere destek vermeye d
devam edeceklerini söyledi" dedi. (Kaynak: F Haber)

Editör: TE Bilisim