Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
İngiliz Guardian gazetesi, Suriye’deki iç savaşın ağır bilançosuyla ilgili bir rapor yayınladı. Raporda, 5 yıldır devam eden iç savaş sonucu, 470 bin insan hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian, Suriye Politika Araştırma Merkezi’nin (SCPR), Suriye’de son 5 yıldır devam eden iç savaşa yönelik hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, yaşanan iç savaş nedeniyle bölgedeki nüfusun yüzde 11,5’i öldü ya da yaralandı, yüzde 45’i ise yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı. Ölenlerin sayısının, Birleşmiş Milletler’in (BM) en son 18 ay önce açıkladığı rakamlara kıyasla iki katına yükselmesi dikkat çekiyor.

Guardian raporda, Suriye’de krizin başladığı 2011 yılından bu yana, 470 bin kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 1,88 milyon’un ise yaralandığını aktarıyor. İç savaş yüzünden ulusal sağlık sistemi ve ülke altyapısının neredeyse yok olduğu belirtilen haberde, bölgede ortalama yaşam süresinin de 2010’da 70 iken, şu an 55,4’ü düştüğü yazıyor. Suriye’nin toplam ekonomik kaybının ise 255 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Raporda, hayatını kaybeden 470 bin kişiden, 400 bininin doğrudan yaşanan çatışmalarda, diğer 70 bininin ise bölgedeki sağlık hizmetlerindeki yetersizlik nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi. Tüketici fiyatlarının geçen yıl yüzde 53 arttığı bildirilen raporda, çalışma koşulları ve ücretlerin ise giderek kötüleştiği aktarılıyor. Bu arada, güvenlik kaygıları nedeniyle artık daha az kadının çalıştığına dikkat çekilirken, yaklaşık 13,8 milyon Suriyelinin de geçim kaynağını yitirdiği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim