Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Siyaset bilimi doçenti Bekir Günay, Arap Baharı olarak tanımlanan devrimin, insanlığın özünde barınan dine yeniden sarılmakla sonbahar olmaktan çıkabileceğini söyledi.

İstanbul ve Süleyman Şah Üniversiteleri öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Günay, İtalya'nın başkenti Roma'da faaliyet gösteren Tevere Enstitüsü'nde "Arap Baharı mı, Arap Sonbaharı mı?" konulu söyleşiye katıldı. Günay, Arap dünyasındaki değişimi anlayabilmek için bölgenin tarihi dokusunun çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bölgenin sahip olduğu yeraltı zenginliklerinin bu değişimlerde büyük rol oynadığına değinen Günay, şu anki durumu bir tiyatro sahnesine benzeterek "Birileri bu sahneyi beğenmedi ve yavaş yavaş sahnedeki dekor değişiyor." dedi. Dünya tarihinde demokratikleşme süreçlerinde genel itibarıyla geçiş dönemlerinin uzun ve sancılı olduğunu kaydeden Günay, bölgede taşların yerine oturması için yüzyıl geçmesi gerektiğini ifade etti.

Günay, birçok düşünce akımının parlayıp söndüğünü ve her birinin ömrünü doldurmasıyla ortaya çıkan eksikliğin hep dini doğru yaşamamak ve dinden uzaklaşmaktan kaynaklandığını belirtti. İnsanlığın kurtuluşu ve barış için dinin tekrar yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Günay, "İnsanlık bugün dinden ne kadar uzaklaşmışsa, mutlaka dokusunda barınan dine yeniden dönecektir." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim