Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Güney Kıbrıs’ta yarın yapılacak olan başkanlık seçiminin sonuçlarının 20.30 civarında açıklanması bekleniyor.

Rum Fileleftheros gazetesi, seçimin ilk turdan sona ermesi halinde, başkanlığa seçilen adayın “Tasos Papadopulos-Eleftheria” stadyumundan ilan edileceğini kaydederken, bin 139 merkezde 545 bin 491 kayıtlı seçmenin oy kullanacağını hatırlattı

Gazete, bir diğer haberinde ise seçim yasağının başlamış olması nedeniyle cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla veya elektronik posta adreslerine propaganda içerikli mesajlar yollanmaması gerektiğini belirtti.

Habere göre Rum Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Andreas Assiotis, seçmenlere boykottan kaçınmaları çağrısında da bulunurken, boykotun; memleketin geleceğiyle ilgili sorumluluklardan kaçmakla aynı anlamı taşıdığını söyledi.

Öte yandan, anketlere göre en çok oy oranına sahip 3 Başkan adayı olan Nikos Anastasiadis, Stavros Malas ve Yorgos Lillikas, seçim yasağının başlamasından önceki son mesajlarını dün gönderdi.

Adaylar, mesajlarında genel olarak daha iyi bir gelecek vaadinde bulunurken, özellikle Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmasıyla ilgili konuştular.

Habere göre Anastasiadis, ekonomi ekseninde başladığı konuşmasına, yarınki seçimin kritik bir önem arz ettiğini söyleyerek sürdürdü ve ulusal kurtuluş hükümeti kuracağını söyledi.

Editör: TE Bilisim