Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan Çek Cumhuriyeti Başbakanı Sobotka Bohuslav'ın, bugün Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya gelerek ekonomik, siyasi ve diğer alanlarda stratejik ortaklığı daha da derinleştirmekte anlaştığı bildirildi.

Görüşme sırasında, iki ülke arasında, Çek Cumhuriyeti'nin demir yolları ve diğer ulaşım altyapısının modernleştirilmesi ve bu ülkede hızlı tren demir yolunun inşa edilmesini öngören memorandumun da imzalandığı kaydedildi.

Hızlı tren teknolojisini ilk kez Fransa'dan alan Güney Kore'nin, daha sonra yerel KTX-2 hızlı trenlerini üretmeye başladığı ve bu konuda büyük deneyiminin olduğu biliniyor.

Ayrıca Güney Kore'nin, Çek Cumhuriyeti'nin nükleer enerji santrali projelerine ait hisse paylarının satın alınmasına ve bu alandaki projelere Kore şirketlerinin katılmasına ilgi gösterdiği belirtildi.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav'ın Güney Kore'ye ziyaretinin, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıldönümüne denk geldiği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim