Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Güney Kore'nin ana muhalefetteki Demokrasi İçin Yeni Siyasi Birlik (NPAD) Partisi lideri Moon Jae-in, döneminde işlendiği iddia edilen yolsuzluklara ilişkin, eski Devlet Başkanı Lee Myong-bak'ı Parlamento'da tanıklık etmeye çağırdı.

İktidardaki Saenuri Partisi'nden olan Lee'nin, görevinde bulunduğu 2008-2013 yıllarında devletin bütçesinden milyarlarla doların yurt dışı projeleri için israf edildiğine dair ortaya çıkan iddiaları araştırmak amacıyla hem Parlamento'nun hem de savcılığın ayrı ayrı soruşturma yürüttüğü de bildirildi.

Yapılan ilk soruşturmalar sonucu elde edilen bilgilerde, devlete ait üç enerji şirketi olan Kore Milli Petrol Şirketi (KNOC), Kore Gaz Şirketi (KGC) ve Kore Kaynaklar Şirketi'nin (KRC), 2003 yılından itibaren yurt dışındaki enerji projelerine 28,7 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı. Ancak, bu projelerin ekonomide büyük kayıplara yol açtığı belirlendi.

Konuya ilişkin Güney Kore ana muhalefetindeki Demokrasi İçin Yeni Siyasi Birlik (NPAD) Partisi lideri Moon Jae-in, eski devlet başkanı Lee Myeong-bak ve kendisinin Parlamento karşısında tanıklık etmesinin gerekliliğini ifade etti.

"Saenuri Partisi, eğer ben şahit olarak tanıklık yaparsam, Lee Myong-bak da şahit olarak tanıklık yapacak diyor." şeklinde konuşan Moon, bu teklife karşı "Tamam. Ben hazırım. Eski Devlet Başkanı Lee hazırsa buyursun ben de hazırım." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim