Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanishvili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık'ta resmi törenle karşılandı.

2012 yılının Ekim ayında Fransız vatandaşlığından Gürcistan vatandaşlığına geçtikten sonra Başbakan seçilen İvanishvili için için Başbakanlık'ta resmi tören düzenlendi. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Erdoğan ve İvanishvili, tören mangasını 'Merhaba asker' diyerek Türkçe selamladı. Başbakan Erdoğan ve Gürcü meslektaşı, Türk ve Gürcü heyetlerindeki bakanlarla tokalaştı. Ardından iki başbakan, Başbakanlık binasına girmeden önce tokalaşarak basına poz verdi.

        Karşılama heyetinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma bakanı Cevdet Yılmaz ve Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yer aldı.

        Başbakan Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı, gerçekleştirecekleri ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

        Forbes dergisinin dünyanın milyarderleri listesinde 153. sırada olan Gürcistan Başbakanı İvanishvili, aynı zamanda ülkesinin de en zengin kişisi konumunda bulunuyor.

Editör: TE Bilisim