HAARP Nedir? 


HAARP, yüksek 
frekansta yüksek enerji çıkışları ile iyonosferin ısıtılması ve burada bir takım değişimler yapılarak etkilerinin incelenmesi için başlatılmış bir projedir. Kullanılan frekans aralığı 2.8 - 10 MHz arasıdır.

Çıkış gücü ise resmi kaynaklarda 3.6 Gigawatt olarak belirtilmesine karşılık 10 Gigawatt’a çıkarılabileceği açıklanmaktadır. Bu 
enerji dünyadaki en büyük radyo vericisi ünvanını kazandırmaktadır. Merkezin 1 saat boyunca çalıştırılması durumunda Hiroşima'ya atılan atom bombası kadar enerji ortaya çıkaracağı hesaplanmıştır. Bu da enerjinin aslında ne kadar tehlikeli olduğunun bir göstergesidir.
 




► İlginizi Çekebilir: 
Mikrodalga Sinyallerden Elektrik Enerjisi Üretildi

 


HAARP’ın Yeri ve Projeyi Gerçekleştirenler


HAARP, çok ilginç bir yerde konuşlanmıştır: Alaska-Gakona. Gakona’da askeri üssün yakınlarında ve kimsenin girmediği özel bir alanda tesis kurulmuştur. Neden burası seçilmiştir? İki temel amacı vardır:

Birincisi Alaska dünyadaki 
elektromanyetik kuşakların özel bir kesişim bölgesinde bulunmaktadır. Dünyanın elektromanyetik alanlarına müdahale edebilmek için en iyi yerdir. İkincisi ise insanlardan uzak, korunması kolay ve gözlerden mümkün olduğunca uzak bir yer olmasıdır. Gakona daki bu merkezde 21m yüksekliğinde 180 adet kule üzerinde cross dipol anten inşa edilmiştir. 
 


 

HAARP’ın Amaçları


Bunu ikiye ayırmak durumundayız; birincisi ABD hükümeti tarafından yapılan resmi açıklamalar, diğeri ise bağımsız kaynakların, radyo amatörlerinin ve araştırmacıların yaptıkları.

Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi

1) HAARP’ın resmi kaynaklardaki amaçları


1- Atmosferdeki termonükleer araçları kontrol edecek 
elektromanyetik vuruşları gerçekleştirmek. 

2- Denizaltılar ile haberleşmeyi kolaylaştırmak. Bu haberleşme ELF (Extremely Low Frequency) ve VLF (Very Low Frequency) dediğimiz 30 Hz - 30 kHz civarında çalışmaktadır. ELF'nin yan etkileri bilindiğinden mevcut ELF vericileri ile HAARP vericileri değiştirilmek istenmektedir. 

 

3- Radar sistemlerini geliştirmek. 

4- Çok geniş bir alanda ABD ordusunun
 haberleşmesini sağlamak. 

5- Cray ve EMass süperbilgisayarlarının yardımı ile yer altının tomografik haritasını çıkarabilmek. 

6- Petrol, doğalgaz ve mineral yataklarını tespit etmek. 

7- Cruise füzesine benzer alçak irtifadan uçan füze ve hava araçlarını havada imha etmek.

Sadece bunları yapması bile projenin ne kadar ileri bir seviyede olduğunu gösterir ki HAARP projesi karşıtı bilim adamları bu açıklamaları buzdağının görünen yüzü olarak değerlendirip gerçeğin aslında çok farklı olduğunu dile getirdi.

Proje karşıtı bilim adamları, dünyada HAARP ile birlikte bilinen 5 iyonosfer ısıtıcısı bulunduğunu rapor etmişlerdir. Dünyanın her yerinde 20 iyonosfer ısıtıcısı daha var olma ihtimali var. Bunlardan herhangi birinin atmosfer silahı olarak kullanıldığına dair bir kanıt bulunmamakta ancak iyonosferin yapısını değiştirme kapasitesine sahip bulunuyorlar. 

HAARP'ın LEF dalga frekansları iyonosfere gönderildiğinde dalgalar dünyaya doğru yansıtılarak toprağın ve okyanusun içinden geçiyor. Bilim adamları 3,6000000 wattlık ELF dalgaları kasıtlı yada kazara bir fay hattına yönlendirilirse korkunç bir deprem oluşması kaçınılmaz olduğunu belirttiler.

 




► İlginizi Çekebilir: 
Türkiye'de Enerji Verimliliği Problemi


 

2) HAARP karşıtı açıklamalar ve onları destekleyen olaylar: 

 

1- İklimleri değiştirebilir. 

2- Kutupları eritebilir veya yerinden oynatabilir. 

3- Ozon tabakası ile oynayabilir. 

4- Deprem yaratabilir. 

5- Okyanus dalgalarını kontrol edebilir. 

6- Dünyanın 
enerji kuşakları ile oynayarak insan biyolojisini ve beynini etkileyebilir. 


7- Radyasyon yaymadan termonükleer patlama oluşturabilir.

HAARP projesinin 1994 yılında başladığını ve 2007 yılında tamamlandığını düşünürsek yukarıdaki olayların da son 10 yılda gerçekleşmiş olması ve ABD hükümetinin bu karşıt görüşlüleri tam anlamıyla yalanlayacak bir bilgiyi yayınlamamış olması karşıt görüşlülerin şüphelerinde haklı olduğunu gösteriyor. İyonosfere yolladıkları dalgalar, kutup ışımalarına benzer bir ışıma yaratıyor. Bu dalgaları yönlendirdikleri yerde, yukarıda belirttiğim maddelerden herhangi birini gerçekleştirebiliyorlar.



Gülnaz ATEŞ

(Kaynak:elektrikport.com)

Editör: TE Bilisim