Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Halep Sağlık Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, rejim ve Rusya'nın saldırıları altındaki kentte sağlık hizmetlerinin verilemez hale geldiğini belirterek uluslararası kamuoyundan kentteki insani durumla ilgili harekete geçmesini istedi. 
Açıklamada, rejim ve onun ortağı Rusya tarafından Halep'e yapılan saldırılar nedeniyle kente tıbbi malzeme ile ilaç girişinin yapılmadığını ve kentten hiçbir yaralının çıkartılamadığını duyurdu.

Harabeye dönen kente yönelik saldırıların sistematik ve yoğun bir şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, ''Saldırılarda Beyan, Dekak, Hakim hastanesi, Seyide Zehra hastanesi ile Kan merkezi ve Tabib Şeri hastaneleri hasar görerek kullanılmaz hale geldi.'' denildi.

Kentte düzenlenen hava saldırılarında her gün onlarca insanın öldüğü kaydedilen açıklamada, kuşatma altındaki kentte 350 bin sivilin durumunun kötü olduğu ifade edilen açıklamada, ''Rejim ve ortakları her gün Halep'e saldırıyor. Kentte insani durum çok kötü ve tüm uluslararası kamuoyu bunu seyrediyor.'' ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası kamuoyundan rejimin ve ortaklarının kentte yönelik saldırıların durdurulması ve harekete geçilmesi istenilen açıklamada Halep'te olanlardan tüm uluslararası kamuoyunun sorumlu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, kuşatma altındaki kentte acil yardımda bulunulması da talep edildi.


(Kaynak: Haber3Hilal)

Editör: TE Bilisim