Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul eden İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, düşmanların İslam halklarının dönüşüm ve uyanışından endişe ettiğini söyledi. Hamaney, Amerika ve Siyonistlerin, İslam ülkelerindeki sorunlardan memnun olduğunu söyledi.

İnternet sitesindeki açıklamaya göre bugün Erdoğan'ı kabul eden Ali Hamaney, "Her zaman şunu vurguluyoruz: Batı ve Amerika'ya güvenmek İslam ülkelerinin çıkarına değildir. Batı'nın icraatlarının bugün bölgenin ve İslam ülkelerinin aleyhine olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. Hamaney, IŞİD'i kimlerin finanse ettiğini de sorgulayarak, "Yabancılar bu sorunun çözülmesini istemiyor." dedi. Ayetullah Hamaney, İran'ın, bölgedeki sorunların çözümü için diyalog ve istişareye açık olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bölgedeki problemlerin bölge ülkeleri tarafından ve Batı'nın müdahalesine imkan vermeden çözülmesi gerektiğini söylediği aktarıldı. Terör örgütü IŞİD'in cinayetlerini koruyan Erdoğan'ın, bu örgütü Müslüman olarak görmediğini söylediği belirtildi.

Editör: TE Bilisim