Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Avusturya'da Türk asıllı Mürüvvet C. başörtüsü sebebiyle ırkçıların fiziki saldırısına uğradı. Innsbruck şehrinde yaşanan olay Avrupa’da artan ırkçı saldırıların ulaştığı boyutları tekrar gözler önüne serdi.

Çalıştığı alışveriş merkezinde yemek yemek için gittiği restoranda ırkçı gençlerin sözlü ve fiziki saldırısına uğrayan 23 yaşındaki Mürüvvet C.’nin yaşadıkları Avusturya medyasında da geniş yankı buldu. Aynı zamanda hamile olan Mürüvvet’in yaşadığı saldırı sonrası Innsbruck Belediyesi genç kadından yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını belirten ve olayı kınayan bir mesaj yayımladı.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Mürüvvet C. başından geçen kötü olayı şu ifadelerle anlattı: "Öğle arasında yemek yemek için restoranda oturuyordum. Yan masada oturan üç genç yüksek sesle olumsuz bir şekilde hakkımda konuşuyorlardı. ’Başörtüsü ile nasıl çalışılır. Bu utanmazlık' gibi laflar ediyorlardı. Ben de yalnızdım ve telefonumla meşgul olmaya devam ettim. Ancak daha ağır küfürler edilmeye başlanınca dayanamadım ve 'bir problem mi var?' diye sordum.Gençlerden birisi yüzüme tükürdü. Ben de buna karşı bir tokat attım. Bunun üzerine bu kişi yumruklarla beni yere düşürdü. İnsanlardan yardım istedim ancak dolu olan restoranda kimse bana yardım etmedi. Telefonla polisi kendim çağırdım."

Polisin kendisine çok iyi davrandığını ve destek olduğunu kaydeden Mürüvvet C., bugüne kadar ırkçılıkla ilgili bir sorun yaşamadığını ve ilk kez başına böyle bir durum geldiğini kaydetti. Psikolojik olarak hiç iyi durumda olmadığını kaydeden genç bayan, "Eşim, annem ve babamın durumları da iyi değil. Ailem bebeğin sağlık durumu konusunda çok endişe etti." ifadelerini kullandı.

Olay Avusturya medyasında da geniş yer bulurken Innsbruck şehri uyum sözcüsü Gerhard Fritz, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve Mürüvvet’in yanında olduklarını ifade etti. Fritz, kişilerin dini inançlarından ötürü böyle bir saldırıya uğramalarının büyük bir utanç olduğunu belirtti.

Tirol Eyaleti Yeşiller Parti Grubu Başkanı Christina Baur, eyalet meclisinde gelecek oturumda ırkçılık ile ilgili raporu konuşacaklarını belirterek "Bu tür olayların istisna olmadığını bir gerçek."dedi.

Mürüvvet C. darp edildiğine dair doktor raporu alırken Innsburck polisi de Mürüvvet'in olayla ilgili ifadelerini doğruladı.

Editör: TE Bilisim