Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
 Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi, müslümanları şaşırtacak bir olaya imza attı.

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesi girişine Kur'an'ı Kerim'den bir ayet astı. Adalet kavramını en iyi anlatan ifadelerin bir araya getirildiği "Adalet Sözcükleri" (Words of Justice) isimli sergi kapsamında, Nisa Suresi'nin 135. ayetine de yer verildi.

FAKÜLTEDEN KUR'AN AYETİNE ÖVGÜ

Fakülte yönetimi tarafından adaletin, "tarihteki en büyük anlatımlarından biri" olarak tanımlanan ayet, Aziz Augustinus ve Magna Carta'dan alıntıların bulunduğu giriş bölümüne konuldu.

İnsanları, sonuçları ne olursa olsun adil olmaya çağıran Nisa Suresi'nin 135. ayetinde mealen şöyle deniliyor: "Ey iman edenler! Haktan yana olup var gücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır."

DEKAN MİNOW: ADALETİN GÜCÜ BASTIRILAMAZ

"Bu duvarlardaki deyişler, adalet düşüncesinin gücünü ve bastırılamaz oluşunu ortaya koyuyor" diyen fakülte dekanı Martha Minow, sergideaktarılan ideallerin adalet peşinde koşan herkes için bir umut kaynağıolmaya devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim