Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın, 2016’daki devlet başkanlığı seçimleri için bu hafta sonu adaylığını açıklaması bekleniyor.

ABD medyası, Clinton’ın yakın çevresine dayandırdığı haberlerinde, eski dışişleri bakanının kısa bir süre içinde Demokratik Parti’den başkanlık adaylığını açıklayacağını yazdı. Bazı kaynaklar, açıklamanın pazar günü yapılacağını öne sürdü. ABD’nin ilk kadın başkanı olmak için adaylığını açıklamaya hazırlanan Clinton’un seçim çalışmaları çerçevesinde öncelikle Iowa ile New Hampshire eyaletlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Seçimlerde önemli rol oynayan Iowa eyaletini Eylül'de ziyaret eden Clinton, Demokrat Partili seçmenlerden destek arayışında bulunmuştu. 67 yaşındaki eski bakan, 2008 başkanlık yarışı öncesi yapılan ön seçimlerde Başkan Barack Obama ve eski Senatör John Edwards’ın ardından 3. sırada yer almıştı.

Cumhuriyetçi Parti kanadında ise Kentucky Senatörü Rand Paul ve Texas Senatörü Ted Cruz başkanlık seçimleri için aday adaylıklarını daha önce açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim