Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Hindistan'ın kuzeyi ve Nepal, son yıllardaki en kötü bilançoyla sonuçlanan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. İki ülkede çıkan yangınlarda 18 kişi hayatını kaybetti, binlerce hektar ağaçlık alan ise yok oldu. Yangın sonrası oluşan Himalayaların güneyindeki dumanın ise uzaydan da görülebildiği iddia ediliyor.

Son aylarda Hindistan'ın kuzeyinde ve Nepal'de çıkan yangınların bilançosu büyük oldu. Nepal'de çıkan yangınları söndürmeye çalışan 11 itfaiyecinin hayatını kaybettiği, 280 bin hektar ormanlık alanın ise yok olduğu belirtildi. Bu haliyle Nepal'de son 6 yılın en kötü bilançosunun yaşandığı kaydedildi.

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde ise son 4 yılın en kötü bilançosunun yaşandığı, en az 7 kişinin öldüğü, binlerce kişinin ise yangından olumsuz etkilendiği bildirildi. Geçen hafta yoğunlaşan Uttarakhand eyaletindeki yangınlarda 2 bin hektar ormanlık alan yok olmuştu.

Hindistan Hava Kuvvetleri'nin helikopterlerle yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği açıklandı. Ancak yangın nedeniyle bölgedeki görüş alanının kötü olmasının çalışmaları yavaşlattığı aktarıldı.

Öte yandan Uttarakhand eyaletinde şimdiye kadar rapor edilen yangın sayısının bu yıl 1689'a fırladığı, geçen sene tüm yıl bu sayının 207 olduğuna dikkat çekildi. Hindistan ve Nepal'deki rapor edilen yangınların çoğalmasında yağışın azalması ve sıcak havanın artmasının etkili olduğu kaydedildi.Cihan

Editör: TE Bilisim