Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybeden 613 kişi Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da dün akşam düzenlenen törenle anıldı.

Azerbaycan Öğrenci Birlikleri tarafından Eski Meydan’da katliama dair görüntülerin yer aldığı “Matemin Rüzgarı” adlı sinevizyon gösterisi tarihi binalara yansıtıldı.

Törene, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Azerbaycan Büyükelçisi Ferid Şafiyev ve diplomatlar katıldı. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Büyükelçi Bigalı, "26 Şubat 1992'de Ermeni çeteler, Ermeni katiller, can Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde 613 kişiyi, masum insanı katlettiler. Bu acıyı Türk dünyası ve Türkiye hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu 613 şehidimiz arasında yaşlı kadınlar, gençler, bebekler, ihtiyarlar vardı. Bu Azerbaycan tarihinde unutulmayacak önemli olaylardan bir tanesidir. Ermenilerin tarihine de kara bir leke olarak, Kafkasların tarihine de kara bir leke olarak geçmiştir." dedi.

Azerbaycan Büyükelçisi Şafiyev ise "Hocalı sadece bizim tarihimize ait değildir. Ermenistan'ın işgali halen devam ediyor. Biz Hocalı faaliyetlerine dikkat çekmeye devam etmeliyiz. Bütün dünyanın dikkatini çekmeye çalışmalıyız.” dedi.

Editör: TE Bilisim