Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Hollanda'nın parlamento başkenti Lahey'de Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 1992 yılında Ermeniler tarafından yapılan soykırımın kurbanları, düzenlenen törenle anıldı.

Lahey şehrinde Nieuw Eykenduynen mezarlığında bulunan Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenen anma programına, Azerbaycan'ın Lahey Büyükelçisi Mir Hamza Efendiyev, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Bleda Kacar, Hollanda İşçi Partisi (PvdA) eski milletvekili Luuk Blom, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Azerbaycan vatandaşı katıldı.

Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla yürüyen katılımcılar, anıta karanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundu. Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, Hocalı'da 21 yıl önce hayatını kaybedenler rahmetle anılırken, soykırımı yapanlar lanetlendi.

"HOCALI SOYKIRIMINI ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, 21 yıl önce yaşanan bu acıyı asla unutmayacaklarını söyledi. Aşkın, 26 Şubat 1992 yılından bu yana 21 sene geçtiğini,, Hocalı acısının Türk milleti için hala çok taze olduğunu ifade etti.

Aşkın, "83’ü çocuk, 106’sı kadın ve 7’den fazla yaşlı olmak üzere 613 Hocalı halkı hunharca katledilmiş, bin 275 kişi rehin alınmış ve 150 kişi kaybolmuştur. Kayıp ve rehinlerden 21 senedir hala haber alamadıklarımız mevcuttur. Dünyada eşi benzeri görülmemiş işkence yöntemleri ile katledilen halkımız maalesef dünya basınında gerekli ilgiyi görmemektedir. Emperyalist emellerle çizilen asılsız Ermeni senaryoları maalesef günümüzde Türkiye'de kanıtlanmış olan Hocalı soykırımından çok daha fazla ilgi görmektedir." dedi.

Editör: TE Bilisim