Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Hollanda'da muhalefet partilerinden 50Plus Başkanı Henk Krol, Türkiye’de son dönemde hükümet karşıtlarına dönük gittikçe artan baskıları eleştirdi. Krol, “Dünyanın neresinde olursa olsun, temel insan hakları çiğnenirken buna hep beraber itiraz etmeliyiz.” dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan 50Plus Parti Başkanı Henk Krol, “Basın özgürlüğü ayaklar altına alındığında ve muhaliflere ait diye özel bankalara müdahale edildiğinde sessiz kalmak doğru değil.” diyerek, Bank Asya’ya yapılan hukuksuz siyasi gaspa da itiraz etti. Türk halkının bu gelişmelere karşı bir duruş sergilemesini isteyen Krol, “Demokrasisi ile bölgesine yıllarca örnek olan Türkiye artık tam tersi yönde geriye gidiyor. Bu durumdan ciddi olarak endişeliyim.” şeklinde konuştu.

İNSAN HAKLARI KONUSUNDA KAYGILANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Krol’a göre, Batı’da uzun süre Türkiye ekonomisine gıpta ile bakılsa da, insan hakları söz konusu olduğunda aynı olumlu düşüncelere rastlamak çok zor. Krol, “Türkiye’de insan hakları denildiğinde kaygılanmamak mümkün değil.” dedi. Tecrübeli siyasetçi, 1 Ocak 2016 itibariyle 12. defa AB Dönem Başkanı olacak olan Hollanda’nın Türkiye’ye sorumluluklarını hatırlatması gerektiğini belirtti.

50Plus Partisi Lideri Henk Krol, milletvekili olmadan önce gazetecilik yapıyordu. Krol, Hollanda’da 50 yaş üstü nüfusun artmasıyla bu kesime hitap eden partiyi 2010 yılında kurmuştu.

Editör: TE Bilisim