TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Hollanda'daki Türklere 'ırkçı nitelikli suçlamalar' yapıldığı yönündeki açıklamasına Amsterdam'dan sert tepki geldi.

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, "Türkiye’nin bizi ırkçılık ile suçlaması yanlış, uygunsuz ve bilgisizlik sonucudur." dedi. Dışişleri Bakanı Bert Koenders ise "Hollandalı Türklere karışmak Türkiye’ye kalmadı. Ülkemizde yaşadıklarımız demokratik tartışmalar şeklinde cereyan ediyor.” diyerek, konuyu Türk mevkidaşı ile görüşeceğini ifade etti.

Türkiye Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından yapılan açıklamada Türk gençlerini İŞİD destekçisi gösteren ankete sert tepki verilerek, “Hollanda toplumunun bir parçası olan Türklere ve dost ve müttefik bir ülkeye yönelik bu saldırgan üslup ve ırkçı nitelikteki suçlamalar hiçbir şekilde kabul edilemez ve mazur görülemez. İkili ilişkilerimizin köklü geçmişi ve mevcut seviyesiyle bağdaşmayan bu mesnetsiz ırkçı saldırıların son dönemde ne maksatla gündeme taşındığını anlamakta güçlük çekiyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

IRKÇI PARTİ, CAMİLERİN KAPATILMASINI İSTEDİ

Diğer taraftan, daha önce yeni cami açılmasına izin verilmesini isteyen ırkçı Özgürlük Partisi (PVV), bu kez ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını istedi. PVV milletvekili Machiel de Graaf, parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi’nde uyum konusunda yapılan bir oturumda “Hollanda’yı İslam’dan arındırmak istiyoruz.” ifadesini kullandı. Diğer partilerin milletvekillerinin, üzerlerinde şok etkisi oluşturan bu sözlerle ilgili sorularına De Graaf, "Evet, biz Hollanda’da İslam istemiyoruz." cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim