TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Hollanda'da oy verme işlemi bugün başladı. Rotterdam ve Deventer başkonsolosluklarına kayıtlı 240 bin seçmen, oylarını 31 Mayıs akşamına kadar kullanabilecek.

Hollanda'nın Rijswik şehrinde De Broodfabriek'te ilk oyu kullanan Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan oldu. Arslan, "Bu seçimleri yüzümüzün akı ile tamamlamak isteriz. Bugüne kadar elde edilen, kazanılan mesafeyi de takdir etmek lazım. Çünkü yurtdışında Türk diasporasının olduğu ülkelerde böyle bir organizasyon yapmak pek de kolay değil." dedi.

"PARTİ AYRIMI YAPMADAN HERKESİ OY KULLANMAYA TEŞVİK ETTİK"

Lahey Büyükelçisi sadık Arslan'dan sonra oy kullanan Lahey Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya ise "Yurtdışında oy kullanmak çok güzel bir duygu. Teşkilat olarak aylardır bunun ön çalışmasını yaptık. Vatandaşımızı sandıklara yönlendirdik. Bu konuda parti ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın etkin bir şekilde oy kullanmalarını teşvik ettik." dedi.

DİYANET VAKFI'NA ELEŞTİRİ

Özellikle Diyanet Vakfı'na bazı camilerin seçimlerde bir partiye angaje olmasını üzücü bulduğunu ifade eden Tahsin Çetinkaya, "Sosyal medyada AK Parti seçim koordinasyon merkezleri olarak Diyanet camilerin adresleri gösteriyor. Camilerden otobüsler kalkıyor. Bu çok çirkin bir şey. Diyanet Vakfı'nın buna alet olmaması lazım. İmam ve yönetimin buna alet olmaması lazım. Diyanetin camisi halkın camisi. Orada herkesin hakkı vardır. Başkasına yapıyorsan burada kul hakkı oluyor. Onu da biz affetmiyoruz." şeklinde konuştu.

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği Başkanı (HTİB) Mustafa Ayrancı ise "Umarım Türkiye'de bu seçimler sonunda demokrasi, insan hakları, özgürlükler kazanır. O umutla buraya oy kullanmaya geldim. Çünkü Türkiye'de son dönemlerde antidemokratik gelişmeler var." dedi. Ayrancı, Hollandalı Türk seçmenlerin bulundukları ülkenin siyasetine ve sorunlarına da ilgi göstermesini diledi.

Editör: TE Bilisim