TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Küba'ya tarhi bir ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Küba devriminin efsane lider Fidel Castro ile görüştü. Son ana kadar basın mensuplarından saklanan görüşmenin Fidel Castro'nun başkent Havana'daki evinde gerçekleştiği belirtildi.

Elysee'den yapılan açıklamada, görüşmenin yaklaşık 50 dakika sürdüğü duyuruldu. Hollande ziyaretle ilgili, "Karşımda tarih yazan bir kişi vardı." ifadelerini kullandı. Küba'ya geldiğinden beri Fidal Castro ile tanışmak istediğini söyleyen Hollande, "Onun, Fransa da dahil insanlar için ne ifade ettiğini biliyorum. Bende onu ziyaret etme arzusu vardı, tıpkı onun Fransa'yı ziyaret etme isteği gibi." dedi. Hollande, 88 yaşındaki Castro'yu yaşına rağmen çok dinç bulduğunu da sözlerine ekledi. Hollande, Castro'nun fikri feraset sahibi olduğuna da vurgu yaptı.

Fransız medyası ziyarette Castro'nun eşi ve çocuklarının da ziyaret sırasında salonda olduğunu belirtti. Fidel Castro'nun Hollande'ın ziyaretinde de medyaya yansıyan son fotoğrafında olduğu gibi 'Adidas' marka eşofman giydiği gözlendi.

Küba'ya 1 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren François Hollande, 1959 yılında gerçekleştirilen Küba devriminden sonra bu ülkeyi ziyaret eden ilk Fransa Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti. Ayrıca, İspanya Başbakanı Felipe Gonzales'in 1986 yılındaki ziyaretinden sonra Küba'ya ziyaret gerçekleştiren ilk Avrupalı lider oldu.

Editör: TE Bilisim