Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Suriye krizinin çözümü konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir dizi yeni öneride bulundu. Kremlin’de gerçekleşen görüşme sonrası basına açıklamada bulunan Putin, Suriye konusu ile ilgili tartışmaların yeterince hararetli geçtiğini söyledi.

“Bu sorun bana göre bir şişe votka içmeden öyle kolayca çözülmeyecek gibi geliyor.” esprisi yapan Putin, “Ya da iyi bir şişe şarap. Oturmamız ve düşünmemiz gerekiyor….” dedi. Fransız lider araya girerek, “Sertleştirilmiş porta şarabı içmek daha iyi olur.” karşılığı verdi. Putin de, “Sayın Cumhurbaşkanı görüşme sırasında yeni öneriler sundu. Bunu tüm ortaklarımızla tartışıp uygulamayı deneyebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Suriye krizini uluslararası terör örgütlerinin kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını kaydeden Rusya lideri, “Radikal gruplar ve uluslararası terör örgütlerinin Suriye trajedisini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaları kabul edilemez. Şam’da Rusya Büyükelçiliği yanında bir hafta önce barbarca bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Çocuklar dahil olmak üzere çok sayıda insan yaşamını yitirdi ve yaralandı. Açıkça, bu tür hareketlerin uluslararası toplum tarafından kınanması gerekiyor.” eleştirisinde bulundu. Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nde kınama girişimi Washington tarafından engellenmişti.

Suriye krizinin çözümü konusunda Rusya ve Fransa’nın pozisyonlarında nüanslar olduğuna dikkat çeken Putin, “Bizler Suriye’nin tek bir demokratik ülke olarak kalması ve sorunun bir an önce çözülmesi konusunda hemfikiriz.” dedi.

Ekho Moskvı radyosuna sorunun çözümü ile ilgili değerlendirmede bulunan Hollande, bir çok konunun Putin’in pozisyonuna bağlı olduğunu ifade etmiş, Suriye lideri Beşşar Esed’in görevi bırakması ile ilgili konuyu Putin’le müzakere edeceğini belirtmişti. Liderler ortak basın toplantısında müzakere edilen çözüm önerileri ile ilgili detay vermezken; Hollande, sabah yaptığı değerlendirmede müzakere sürecinde muhalefetin Esed’le görüşmeyi reddettiğini, kendilerinin pozisyonunun da Suriye liderinin görevden ayrılması yönünde olduğunu vurguladı. Hollande'ye göre Suriye krizine haftalar içinde siyasi çözüm bulunabilir.

Putin basın toplantısında Fransa’nın Mali’de anayasal ve demokratik düzenin kurulması yönündeki operasyonlarını desteklediklerini de söyledi. Hollande görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Moskova’nın Fransız askerlerinin Afganistan’dan tahliyesi konusunda destek isteyeceklerini de ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim