Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkan Yardımcısı ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, KKTC’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri alabilmesi için Türkiye ve KKTC'nin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kurt, KKTC coğrafi özellikleri, doğal güzellikleri, jeopolitik konumu ve sosyo-kültürel yapısı itibariyle dünyada yerde değil." dedi.

İDSB'nin düzenlediği 9’uncu Gençlik Buluşması için KKTC’de bulunan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) ve Birlik yetkilileri, Golden Tulip Otel’de bugün bir basın toplantısı düzenleyerek KKTC’deki temaslarını değerlendirdi.

Basın toplantısında konuşan TGTV Başkan Yardımcısı Ali Kurt, üst düzey yetkililer ve sivil toplum örgütleri ile geçekleştirdikleri görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek “Bu temasların sonunda sevinerek müşahede ediyoruz ki, Türkiye ve kardeş ülke KKTC arasında kopmaz bir bağ ve müşterek hedefler bulunmaktadır.” dedi.

KKTC’de düzenlenen bu etkinlik sayesinde dünya ülkelerinde eğitim gören 200’ü aşkın lisans ve lisansüstü öğrencinin ülkeyi tanıtma fırsatı bulduğunu kaydeden Ali Kurt, gençlerin hem Kıbrıs’ın hem de İslam dünyasındaki birçok bölgenin sorununu tartıştığını söyledi. Kurt, panelin 3 Şubat’a kadar süreceğini de hatırlattı

Bu çerçevede, Libya, Pakistan, Kazakistan, Fas ve Afganistan gibi ülkelerden katılımcıların da bulunduğunu ve faaliyetlerini desteklediklerini paylaşan Kurt, 9’uncu Gençlik Buluşması etkinliğinin İDSB ve TGTV üyelerinin Kıbrıs’taki sivil toplumu ile ortaklık kurmasına imkan sağlayacağını söyledi.

“KKTC DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

KKTC’nin genç bir devlet olduğunu dile getiren Ali Kurt, ülkenin coğrafi özellikleri, doğal güzellikleri, jeopolitik konumu ve sosyo-kültürel yapısı itibariyle dünyada hak ettiği konumda olmadığını vurguladı.

“KKTC tarihi ve kültürel bağları itibariyle Türk ve İslam dünyasında son derece önemli bir yere sahiptir” diyen Kurt, KKTC’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri alabilmesi için Türkiye ve Kıbrıs arasında ortak strateji ve tavır geliştirilmesi ve bu yönde birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret etti.

Kıbrıs’ta hareketli bir sivil toplum yapısı olduğunu dile getiren Kurt, ülkedeki resmi iradenin de bunu desteklediğini gözlemlediklerini belirterek “Bu durum gelecek için umut veriyor. Akdeniz’de oldukça stratejik bir durumda bulunan KKTC’nin bundan sonraki dönemde dünyada tanınması için farkındalığı artırmamız gerekiyor." dedi.

Editör: TE Bilisim