Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
İngiltere’de asistan doktorlar ve hükümet arasındaki gerilim bitmiyor. Sağlık Bakanlığı’nın mesai saatlerindeki düzenleme ve çalışma şartlarını protesto etmek için tekrar greve giden doktorlar, bu sefer acil, doğumhane ve yoğun bakım ünitelerinde çalışan uzmanlarla birlikte İngiltere tarihinde ilk kez büyük bir grev düzenliyor.

İngiltere genelinde sabah saat 08.00’da (TSİ 10.00) sağlık kuruluşlarının acil, yoğun bakım ve doğumhane üniteleri dahil bütün bölümlerinde başlayan “iş yavaşlatma” eylemi, Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (NHS) tarihinde ilk kez gerçekleşiyor. NHS söz konusu grev için hastanelerin acil ve yoğun bakım ünitelerini korumak amacıyla “asgari düzeyde” bir acil durum planlaması yapıldığını açıkladı. Bu arada grev sırasında NHS kuruluşlarına gelmek isteyen hastalar da grev konusunda bilgilendirildi.

İngiltere’de başlatılan büyük grev, muhalif milletvekillerinin, hasta gruplarının ve sağlık hizmetleri birlikleri liderlerinin hükümetle oturduğu masadan anlaşmaya varamamasının ardından geldi.

İngiltere hükümetinin yeni uygulamaya koyacağı sözleşmeyle birlikte sağlık hizmetlerinin 7 gün 24 saate çıkarılması planlanıyor ancak İngiltere Tabipler Birliği’yle (BMA) sağlık çalışanlarının ücretlendirmeleri konusunda bir anlaşmaya varılamıyor. Yeni hazırlanan sözleşmede doktorların mesai saatleri dışında çalışacakları saatler için ek mesai ücretlerinde yüzde 30’luk bir artış önereceği belirtilse de BMA söz konusu zamların yüzde 50’ye çıkarılmasını talep ediyor. İngiltere hükümeti ayrıca doktorların maaşlarına ise yüzde 13,5’lik zam yapılacağını açıklamıştı.

İngiltere’de 40 yıl aradan sonra ilk kez geçtiğimiz Ocak ayında iş yavaşlatma eylemine gitmişti. Ülke genelinde acil olmayan ameliyatlar ve 4 bin hastanın randevuları ertelenmişti. Şimdi de 130 bin acil olmayan ameliyatın, sağlık ocaklarında da yaklaşık 100 bin randevunun aynı şekilde ertelendiği belirtildi.

Doktorlar ve hükümet arasında bir anlaşma sağlanamadığı takdirde, sağlık kuruluşlarının acil, yoğun bakım ve doğumhane üniteleri dahil bütün bölümlerinde görevli doktorların, yarın da yerel saatle 08.00’dan (TSİ 10.00) akşam 17.00 (TSİ 19.00) arasında “iş yavaşlatma” eylemine devam etmesi bekleniyor.Cihan

Editör: TE Bilisim