Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
İngiltere bugün gelecek 5 yılda ülkeyi yönetecek hükümeti belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Ülkede yaklaşık 42 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre parlamentonun iki büyük partisi Muhafazakar ve İşçi Partisi halen başa baş gösteriliyor. Bu nedenle, İngiltere'nin tarihinin en çekişmeli seçimine şahit olduğu söyleniyor.

Yerel saatle 07.00’da (TSİ 09.00) başlayacak sandık maratonu, akşam saat 22.00’da (TSİ 00.00) sona erecek. Seçim sonucunun ise 8 Mayıs sabahı belli olması bekleniyor. Ayrıca İngiltere’de seçmen, sandık başına gitmeden, posta yoluyla da oyunu kullanabiliyor. Ülkede seçmenin yaklaşık yüzde 20’sinin bu yöntemle oy kullandığı tahmin ediliyor.

KOALİSYON HÜKÜMETİNİN KURULMASI BEKLENİYOR

İngiltere'de seçim sonrası kurulacak hükümet için toplam 650 milletvekili, sandıktan çıkacak sonuçla birlikte parlamentoya girme hakkı kazanacak. Bir siyasi partinin parlamentoda tek başına iktidara gelebilmesi için en az 326 milletvekilinin parlamentoda koltuk hakkı kazanması gerekiyor. Bu ihtimalin ise geçmiş seçimlere kıyasla zor olduğu, kurulacak hükümetin 2010 yılındaki seçim sonucu gibi yine bir koalisyon hükümeti olacağı öngörülüyor.

Kurulacak koalisyon hükümetinin ise hangi siyasi partilerden oluşacağı merak konusu. Bu seçimlerde öne çıkan azınlık İskoç Ulusal Partisi (SNP), Galler Plaid Cymru Partisi, Yeşil Parti, ve Kuzey İrlanda Demokratik Birlikçi Parti (DUP) gibi azınlıkta bulunan siyasi partilerin de parlamentoda yer alması muhtemel görünüyor. Özellikle azınlık partileri arasında İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) seçim sonucu kazanacağı koltuk sayısına göre koalisyon hükümetinde belirleyici rol oynayacağı düşünülüyor.

Editör: TE Bilisim