Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Irak ordusunun DAEŞ'in elindeki Felluce'yi geri almak için başlattığı operasyonda Karma kasabasının kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Irak ordusuna ait birliklerin Felluce'yi DAEŞ'ten geri almak için başlattığı operasyon kapsamında, ülkenin güney sınırında bulunan Fırat Nehri'ne ulaştığı belirtildi. BBC'nin haberine göre, operasyonda Felluce yolundaki ilk savunma hattı olan Karma kasabasının kontrolü ele geçirildi. Irak ordusuna ait özel birliklerin de Felluce yakınındaki bölgeye sevk edildiği aktarıldı.

Başkent Bağdat'ın yaklaşık 45 kilometre batısında bulunan Felluce'nin kuzeyinde ise DAEŞ'in operasyona karşı bombalı bir araçla intihar saldırısı gerçekleştirdiği ifade edildi. Saldırıda Irak askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu belirtiliyor.

Şii milis gruplarının da katıldığı operasyonda, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Irak ordusuna destek sağladığı ifade ediliyor.

2014 yılında çıkan bir isyanla muhalif grupların eline geçen Felluce'de DAEŞ hakimiyet kurmuştu. Felluce'de 50 bin sivilin mahsur kaldığı tahmin ediliyor.Cihan

Editör: TE Bilisim