Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’i yerinden eden Irak işgalinin 10. yıldönümünde Bağdat bombalarla sarsıldı. Başkent Bağdat’ın güneyi ve Şii bölgelerinde meydana gelen patlamalarda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 160 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Saldırıyı henüz hiçbir grup üslenmedi.

Araçlara yerleştirilen bombaların Bağdat’ın en işlek Pazar yerine ve başkent çevresinde en iyi korunan yerlerden biri olan Yeşil Bölge’ye yakın yerlerde patlatıldığı ifade edildi. Polis ve hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir canlı bomba ise kentin güneyinde bulunan emniyet binasına saldırdı. Bağdat’ın Sadr şehrinde patlamalardan birine şahit olan taksi şoförü yaşadıklarını “Aracımla gidiyordum, birden arabamın sarsıldığını hissettim. Yerde iki ceset gördüm. İnsanlar her yerde koşuşup, bağırıyordu.” şeklinde anlattı.
Geçen hafta Perşembe günü ise Bağdat’ın merkezinde bulunan korunaklı Adalet Bakanlığı silahlı bir grup ve canlı bombaların saldırısına uğramış, 25 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD ve Batılı birliklerin Irak’a girmesinin üzerinden on yıl geçmesine rağmen, ülkede hala sosyal ve siyasi istikrar sağlanamadı. Mücadele edilen sorunların başında ise mezhep ayrılığından kaynaklanan problemler geliyor.



Editör: TE Bilisim