TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
 İran, geçtiğimiz günlerde tanıttığı “Yüksek teknoloji savaş jeti”nin maket olduğu iddiaları karşısında, jetin karlı dağlar üzerinde uçarken görüldüğü fotoğraflarını yayımladı. Ancak bu fotoğrafın da photoshop'lu olduğu ortaya çıktı.

İslam Devrimi’nin 34. yıldönümü adına üretilen Kahhir (Fatih) 313 adlı jeti sergilenirken ve karlı dağlar üzerinde uçarken gösteren fotoğraflardaki uçakların üzerindeki ışığın yansıması ve açısı tıpatıp benzer olduğu için aynı görüntünün kullanıldığı öne sürüldü.

İranlı bloggerların ortaya attığı bu iddia, karlı dağların çıplak görüntüsünün internetteki imaj bankalarında bulunması üzerine güçlendi.


“Yüksek teknoloji eseri, radara takılmadan alçaktan uçabildiği ve kısa hava sahasına iniş yapabildiği” söylenen, İran yapımı jetlerin fotoğraflarını inceleyen bazı uzmanlar uçakların havalanmasının bile imkansız olduğunu iddia etmişti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından tanıtımı yapılan uçakların yapısının plastik olduğu, o yüzden görülen jetlerin bir replika ya da model olduğu öne sürülmüştü.

Editör: TE Bilisim