İran, İslam ülkeleri arasında bir askeri birlik kurulması önerisinde bulundu. İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, dünya genelindeki Müslümanların karşılaşabileceği sorunlarda harekete geçmesi için İslam ülkeleri tarafından bir askeri birlik kurulmasını teklif ettiklerini söyledi.

SORUNLARIN BAŞINDA FİLİSTİN GELİYOR

İran Savunma Bakanı Vahidi, kurulmasını önerdikleri askeri paktın, tüm İslam ülkelerinin koordinasyonuyla görev alacağı sorunların başında Filistin meselesi geldiğini bildirdi.

Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi

İSLAM ÜLKELERİ BİRİNCİ GÜÇ OLMALI

İran Savunma Bakanı Vahidi şöyle konuştu: "İslam ülkeleri, dünyada üçüncü derece güç olarak telakki edilmemeli. İslam ülkeleri, dünyadaki güç dengelerinin birincisi olmalı. İslam ülkeleri, imkan, potansiyel ve sahip olduğu değerleri kullanarak öyle bir noktaya gelmeli ki saldırgan güçler, İslam topraklarına saldırıyı akıllarından bile geçirmemeli."

TÜRKİYE'YE PATRİOT UYARISI YAPMIŞTI

İran Savunma Bakanı Vahidi, daha önce Türkiye'nin Suriye'den gelebilecek tehdide yönelik istediği Patriot füzeleri nedeniyle sert açıklamalarda bulmuştu.

Editör: TE Bilisim