İran son 40 yılın en büyük depremi ile sarsıldı. İran'ın güneydoğusunda İranlı yetkililere göre 7,5, Amerikan Jeolojik Araştırmalar Enstitüsüne göre 7,8 büyüklüğünde deprem oldu.

Devlet televizyonu ilk belirlemelere göre ölü sayısını 40 olarak verdi. İranlı yetkililer, ölü sayısının yüzlerle ifade edilebileceğini bildirdi. Sınırın Pakistan tarafında da en az 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Şiddetli deprem, Ortadoğu, Pakistan ve Hindistan'da da hissedildi.

İran'da depremin Saravan kentinin 81 kilometre kuzeyinde, merkezi yerin 15 kilometre altı.

Bölgenin dağlık ve çöllerle kaplı olduğu belirtiliyor. Fars haber ajansı, Saravan kentindeki maddi hasarın ağır olmadığını ileri sürdü.

Sistan ve Belucistan vilayetinde iletişim hatları ve elektrikler kesik.

Devlet televizyonu ilk belirlemelere göre ölü sayısını 40 olarak açıkladı. İranlı yetkililer, sarsıntıda yüzlerce kişinin can vermiş olabileceğini bildirdi.

Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!

"NÜKLEER SANTRALDE HASAR YOK"

Rusya, İran'a derhal kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 3 helikopter gönderdi. Rus yetkililer, İran'ın Buşehr kentindeki nükleer santralin depremde hasar görmediğini duyurdu.

Depremden kilometrelerce uzaklıkta Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki binalar bile sallandı.

1200 KÖY EVİ YIKILDI

Pakistan, İran sınırına yakın bölgelerde bin 200 evin yıkıldığını duyurdu, 5 kişinin öldüğünü duyurdu. Katar ve Dubai'de de yüksek binalar boşaltıldı.

İran'da 9 Nisan'da meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde 37 kişi ölmüştü.

Editör: TE Bilisim