Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Lübnan’da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ve yardımcısı Murat Ağca’nın kurtarılmaları için İran da devrede. İran yönetiminin Lübnanlı pilotların kurtarılması için Lübnan’daki Beyrut büyükelçiliği ile temasta olduğu ve çalışmalar konusunda büyükelçilikten gelecek cevabın beklendiği öğrenildi.

Murat Akpınar ve yardımcısı Murat Ağca, Ağustos ayı başında Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta silahlı kişilerce kaçırılmıştı. "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" olarak adlandıran bir grup Türk pilotların kaçırılma olayını üstlenmiş, örgüt, pilotlara karşılık Suriye'de rehin tutulan Lübnanlı esirlerin serbest kalmasını istemişti.

Dışişleri Bakanlığı bu konuda girişimlerini sürdürse de, pilotların ailelerinin operasyon istememesinden dolayı diplomatik kanallar kullanılarak pilotların kurtarılmasına yönelik özellikle Lübnan’daki kanallar üzerinden çalışma yürütülüyordu. Son olarak da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’deki temasları sırasında Lübnan’da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması için İran’ın yardımcı olacağını açıklamıştı.

İran büyükelçiliği kaynaklarından Cihan'ın edindiği bilgiye göre Türkiye, Lübnan’da kaçırılma olayının gerçekleştiği ilk günden beri İran yönetimi ile temasta. Kaynaklar, ilk gün Türk tarafının Tahran yönetimi ile bu konuda temas kurduğunu belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün açıklamasının ardından da yeni bir girişim olup olmadığı konusunda ise zaten bu konuda Lübnan'daki İran büyükelçiliği ile daha önceden kurulmuş bir temas olduğu hatırlatılıyor. Buna göre İran yönetimi, kaçırılan Türk pilotlarla ilgili İran’ın Beyrut Büyükelçiliği’nden gelecek cevabı ve bilgileri bekliyor.

Editör: TE Bilisim