Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
 Irak Başbakanı Haydar İbadi dün gittiği Samarra'da IŞİD'e karşı düzenlenmesi beklenen operasyonun planını inceledi ve başlaması için talimat verdi.
Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, operasyon sırasında silah kullanmayan ve IŞİD'e katılmayan sivillere dokunulmayacağı belirtildi. Federal Polis Komutanı General Raid Cevdet, ülkeyi IŞİD'den temizlemek için operasyonların ikinci aşamasına başlandığını ve yakın zamanda tüm Selahattin'in kurtarılma müjdesinin verileceğini açıkladı.

Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdel Ahmed ise DHA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin de direktifiyle başkent Bağdat'ı Kerkük'e bağlayan ve ilçeden geçen karayolunun gece yarısı 00.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar kapatılacağını söyledi. Kaymakam bu kararın Selahattin vilayetinde IŞİD'de karşı yürütülen geniş çaplı operasyon nedeniyle olduğunu söyledi.

TİKRİT İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

Irak Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) ile silahlı aşiret grupları destekli Irak güvenlik güçleri, IŞİD'in kontrolündeki Tikrit'i almak üzere kentin güneyindeki Samarra şehrinde toplandı. Operasyona katılacak Halk Topluluğu'na bağlı 3 bin 500 milisin, bölgede orduya bağlı askeri üslere gittiği ifade edildi. Halk Topluluğu Milisleri askeri sözcüsü Kerim Nuri, AA muhabirine, Tikrit'i almak için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Saddam Hüseyin’in memleketi ve Selahaddin eyaletinin başkenti olan Tikrit'i IŞİD, 11 Haziran’da işgal etmişti. Irak ordusu kenti defalarca geri almaya çalıştı ancak başarılı olamadı. ABD  öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

3 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

IŞİD militanları, Anbar'a bağlı Bağdadi nahiyesinde sivil yerleşim yerlerine havan topu ile saldırdı. Saldırıda bölge sakinlerinden 3 çocuk hayatını kaybederken, 3 kadın da yaralandı. Bağdadi nahiyesi yakınındaki stratejik Ayn el-Esed Askeri Üssü'nü ele geçirmeye çalışan IŞİD militanları, sık sık bölgeye saldırı düzenliyor.

Bağdadi Yerel Meclisi, daha önce IŞİD saldırıları sonucu çevredeki köylere kaçmak zorunda kalan yaklaşık 500 ailenin zor durumda olduğunu, bölgede temel gıda maddelerine muhtaç yaklaşık bin çocuğun da hayati tehlikeyle karşı karşıya kaldığını duyurmuştu. Irak ordusu, 21 Şubat'ta Bağdadi'yi IŞİD ablukasından kurtararak, yöre halkına insani yardım ulaştırmıştı.

Editör: TE Bilisim