Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsmail Ertuğ, Almanya'nın, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde bloke ettiği herhangi bir faslın olmadığına dikkat çekti. Ertuğ, "Almanya, hiçbir zaman fasılları bloke etmemiştir. Diğerlerine bloke ettirdiği söylenebilir. Ellerini pisletmek istemediği yaklaşımı var." dedi. İsmail Ertuğ, terör örgütü PKK’nın da Almanya’da belli çevrelerce desteklendiğini kaydetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretini Cihan Haber Ajansı’na değerlendiren İsmail Ertuğ, Merkel’in başbakanlık döneminde üçüncü kez Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "Bu, Türkiye’nin Almanya için önemli bir ülke olduğunu gösteriyor." dedi. Ertuğ, Merkel’in ziyaretiyle ilgili, şu değerlendirmeyi yaptı: "Çok verimli geçtiğini düşünmüyorum. Söylemlerden ziyade neticelere bakmak gerekli. Baktığımızda, Kıbrıs gibi sıkıntılı konular ele alınmamış. Türkiye’nin AB üyelik sürecinde bir faslın açılacak olması Türkiye’de belki memnuniyetle karşılanabilir. Ancak biz Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyen sosyalist grup olarak tek bir faslın açılacak olmasını çok büyük bir adım olmadığını düşünüyoruz. Türkiye ile Almanya arasında ekonomik ve ticari konularda zaten bir sıkıntı yok. Siyasi sıkıntılar sürüyor."

Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande'dan Sarkozy’nin katı tutumunun devamının bir sosyalist olarak beklenmeyeceğini ifade Ertuğ, "Almanya hiçbir zaman fasılları bloke etmemiştir. Diğerlerine bloke ettirdiği söylenebilir. Ellerini pisletmek istemedi yaklaşımı da var. Bu doğru olabilir. Ama bu tüm Almanya’yı kapsamaz. Muhafazakar hükümetin kendi inisiyatifinde olan bir karardır. Şansölye Merkel başından beri, bugün farklı diplomatik dille söyleyse de, Türkiye’nin AB’de yeri olmadığı görüşünde." şeklinde konuştu.

"ALMANYA’DA PKK’YA DESTEK VERENLER VAR"

Almanya’da halkın yüzde 60’ının Türkiye’nin AB'ye üyeliğine karşı olduğunu ifade eden AP Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ, Ankara’da görüşülen terörizmle mücadelede işbirliği konusunda ise şu ifadeleri kullanıd: "Almanya’yı bir bütün olarak ele aldığımızda PKK’ya destek verdiğiniz söyleyemeyiz. Açık ve net şekilde bunu söylemek durumundayız. Buna karşın Almaya içinde bazı lobilerin ya da siyasi elitlerin PKK’ya destek verdiğini görebiliyoruz."

Editör: TE Bilisim