Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
İspanya’da yardıma muhtaç bir vatandaş, iktidardaki Halk Parti’sinden (PP) bir şahıs hakkında, oyunu satın almaya çalıştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Huelva kentine bağlı ‘San Juan del Puerto’ beldesi sakini, oy karşılığında bir derneğin yardımının devam edeceği sözünü veren PP üyesinin sözlerini kaydederek mahkemeye sundu.

El Mundo gazetesinin yayınladığı ses kaydında parti üyesinin, “Carlos Duarte Belediye Başkanı olarak devam ettiği sürece, şu anda vermekte olduğumuz yardımlarda bir aksama olmayacaktır. Ama başkası gelirse ne olacağını bilemem.” dediği duyuluyor.

2011’de PP yönetime geldiğinde belediye fonlarıyla kurulan ‘Puerto de Esperanza’ adlı derneğin, köylerde yardım dağıttığı kaydediliyor.

Söz konusu vatandaş, suç duyurusunda bulunduğu partilinin, “yardım karşılığında postayla kullanacağı oyun tercihini kendisine bırakmasını istediğini” ifade etti.

Ana muhalefet partisi PSOE’nin (İspanya Sosyalist İşçi Partisi), Huelva bölgesi Seçim Kurulu’na ses kaydıyla beraber suç duyurusunda bulunduğu ve seçimde hileye karşı önlem alınmasını talep etti.

Editör: TE Bilisim