Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
İspanya’nın başkenti Madrid’de, Casa Turca (Türk Evi) derneği bir ilki gerçekleştirerek, farklı dilleri ve kültürleri Kültür Festivali’nde bir araya getirdi.

Tetuan Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalde, eski milli futbolcu Nihat Kahveci, UNESCO eski başkanı Federico Mayor Zaragoza, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin şiirini seslendiren şarkıcı Carmen Paris, ünlü şairlerden Justo Jorge Padron ve İspanyol “Türkler” grubunun başkanı Francisco Sanchez Chico’ya ‘Ebru Ödül’ü verildi.

Yoğun maç trafiğinden dolayı festivale iştirak edemeyen Atletico Madrid’li milli yıldız Arda Turan, festivale görüntülü mesaj yolladı.

Kültür Festivali’ne katılan çocuklar Türkçe, İspanyolca, Polakça, Çince, Almanca, İngilizce ve Flemenkçe şarkı ve şiir alanında kıyasıya yarıştı.

Şarkı ve şiir alanında birinci olan çocuklara Türk Hava Yolları’nın desteğiyle Madrid-İstanbul bileti hediye edildi.

Bu arada Casa Turca derneğinin Anneler Günü dolayısıyla ilkokul seviyesinde düzenlediği ‘Anne Sevgisi’ temalı resim yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri teslim edildi. Ayrıca 'Yılın Annesi' seçilen Magdalena isimli İspanyol bayana da ödülü takdim edildi.

EBRU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Casa Turca tarafından ilk kez verilen EBRU Ödülleri’ne, diyalog, müzik, edebiyat, kültür ve spor alanlarında ön plana çıkan isimler uygun görüldü.

‘Ebru Ödülü’ müzik kategorisinde, Rise Up / Colours of Peace albümünde Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Bülbülü Çığlığı” şiirini seslendiren Carmen Paris’e verildi. İspanyol sanatçının “Bülbülü Çığlığı” şiirini canlı olarak İngilizce seslendirmesi salondan büyük alkış aldı.

Diyalog alanında 12 sene UNESCO başkanlığını yürüten ve şimdilerde “Barış Kültürü” adlı vakfın başkanlığını yapan Federico Mayor Zaragoza uygun görülürken, kültür kategorisinde İspanyalı “Türkler” grubunun başkanı Francisco Sánchez Chico’ya verildi.

Spor dalında, uzun yıllar İspanya’nın Real Sociedad ve Villareal takımlarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Nihat Kahveci’ye layık görüldü. Şu anda Villareal’in altyapısını çalıştıran Nihat maç programından dolayı Madrid’e gelemezken, görüntülü mesaj yollayarak, üzüntülerini ve ödülden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ebru Ödülü, edebiyat alanında, İspanya’nın meşhur şairlerinden ve bir çok uluslararası ödül sahibi Justo Jorge Padron’a verildi. Türkiye’yi ve baklavayı çok seven İspanyol şairin, baklava üzerine yazdığı şiir büyük ilgi topladı.

Editör: TE Bilisim