1 hafta önce Mescid-i Aksa'yi tüm Müslümanlara kapattığını duyuran İsrail, kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa'nın mihrabını postallarıyla çiğnediği ortaya çıktı.

ASKERLER MESCİD-İ AKSA'YI BASTI

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişlerini yasakladıktan sonra, mabedi bastı. İsrail askerleri Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya girdi. 10 İsrail askeri, üniformalarıyla Magrip Kapısını kullanarak, Haremüşerif içindeki Mescid-i Aksa'ya girdi.

Bölgedeki twitter kullanıcıları, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'da yaptığı vahşetin görüntülerini paylaştı.

Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi

1967'DEN BU YANA BİR İLK!

Konuyla ilgili açıklama yapan Mescid-i Aksa'nın yönetimini üstlenen İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Hatib: "İsrail güçleri 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'nın mihrabını postallarıyla çiğnedi." dedi.

SON 1 HAFTADIR BASKILAR ARTTI

İsrail, son bir haftadır, Mescid-i Aksa'ya baskılarını artırmış ve 1967'den bu yana ilk defa Aksa'yı ibadete kapatmıştı. İsrail'in baskılarına, Filistin genelinden tepkiler yükselmiş, Filistin halkı sokağa çıkarak Aksa'nın açılması için çağrıda bulunmuştu.

İSLAM DÜNYASINA "KIBLENİZİ KORUYUN" ÇAĞRISI

Yusuf el-Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği de, İslam dünyasına çağrı yaparak, "İlk kıblenizi koruyun" demişti.

Editör: TE Bilisim